Energieffektivisering av ditt hem

KronoCon Energi

Start 5 KronoCon Energi

På KronoCon Energi arbetar vi med energi i alla olika former

Under åren har vi samlat på oss gedigen erfarenhet som vi nu vill dela med dig. Vi vill hjälpa dig att energieffektivisera ditt hem och dina fastigheter vilket även bidrar till att göra dem mer miljövänliga. KronoCon Energi är en del av KronoCon som består av flera duktiga hantverkare såsom elektriker, VVS-montörer, snickare och markentreprenad. Utöver det finns också vår arkitektavdelning som hjälper dig att göra solcellsinstallationen så estetiskt tilltalande som möjligt och ni får möjlighet att se detta genom 3D-visualisering.

Vi är en grupp människor som är nyfikna på ny teknik, vad den kan användas till och kanske det viktigaste: att den används på rätt sätt. Idag finns det mycket som kan göras och flera olika tekniker att använda sig av. Verksamheten är därför uppdelad i sex olika segment.

Värmepumpar

Vi installerar de flesta typer av värmepumpslösningar till både villor och större fastigheter, såsom bergvärme, jordvärme, luft-vatten och frånluft. Vi arbetar också med värmeåtervinningssystem med hjälp av värmepump, exempelvis värmeåtervinning från avloppsvatten och ventilation.

Sedan flera år tillbaka arbetar vi med Nibe när det kommer till värmepumpar, ett samarbete vi är mycket nöjda med. För värmeåtervinning från avloppsvatten samarbetar vi även med Ecolime.

Solceller

Solceller är kanske det som snabbast och enklast ger dig en synbar besparing på elräkningen, och i vissa fall även en direkt inkomst. Även här har vi ett nära samarbete med Nibe när det kommer till solceller, växelriktare och montagesystem. Oavsett om du är privatkund eller företagskund finns vi tillgängliga för dig. Solcellerna vi erbjuder består av monokristallina kiselcellspaneler av PERC halvcellstekning med en effekt på 400w.

Batterilagring tillsammans med solceller är en teknik som är under ständig utveckling där vi håller oss uppdaterade om de senaste uppdateringarna, både vad gäller energilagring men också mot svenska kraftnät.

Vi kan också hjälpa dig med installation av smarta billaddare, tillsammans med solcellsinstallationen eller var för sig. När det kommer till billaddare arbetar vi med EFUEL. Solceller kombinerat med smarta billaddare och smarta värmepumpar blir ett svårslaget system när det kommer till energieffektivisering.

Bioenergi

Idag vill allt fler se sina fastigheter bli självförsörjande på energi, i takt med det ökade intresset har även bioenergin fått sig ett lyft. Det är en gammal beprövad energilösning, dagens bioenergisystem är dock något helt annat än den gamla vedpannan som många kanske tänker på.

Idag finns moderna och digitala system som styr förbränningen på både primär och sekundär luft mot en lambdasondgivare. Detta gör pannorna extremt energisnåla och driftsäkra vare sig du eldar med ved, pellets, flis eller spannmål. Med dagens pannor för villabehov som både genererar värme och el till huset är drömmen om att bli självförsörjande på energi nära.

Smarta hemstyrningar

Under de senaste åren har smarta och interaktiva hem blivit alltmer populärt. Många produkttillverkare har lanserat lösningar för intelligent fjärrstyrning, övervakning, belysningsanpassning och allmän hemautomatisering.

Det är numera enkelt att byta färgtemperatur på vardagsrumsbelysning via telefonen eller starta värmen. Mobilappar och webbläsare har blivit verktygen som fungerar likt fjärrkontroller för våra hem. Även våra värmesystem integreras till smarta system som gör att du enkelt kan hålla koll på förbrukningen och styra den utifrån när energin är som billigast.

Energirådgivning

Vi hjälper dig med allt från små till stora åtgärder för att ditt hus eller din fastighet ska bli mer klimatsmart samt sänka driftkostnaderna.

För 3500 kr kan du boka in en energirådgivning med en av våra tekniker så går vi tillsammans igenom huset i sin helhet. Vi tittar på uppvärmningen, belysning, ventilation, isolering, användningsbeteende och kommer med förslag på åtgärder samt kostnadsförslag.

Energibesparande byggåtgärder

Många hus byggda mellan 40- och 90-talet har, med dagens mått mätt, många brister när det gäller isolering, fönster, dörrar och otätheter. Det gör att det finns stora möjligheter till att spara energi och sänka driftkostnaderna genom att kika på olika byggtekniska åtgärder. Via energirådgivningen belyser vi vilka åtgärder som behövs för att du ska kunna spara energi och självklart presenteras även ett kostnadsförslag. För att räkna ut och utföra dessa åtgärder använder vi oss av KronoCons rutinerade byggavdelning.

Önskar du en offert?

Boka ett kostnadsfritt hembesök med en av våra kollegor.