ENERGI

”Maximera din energipotential med KronoCon Energi”

 

Vi erbjuder hållbara och effektiva energilösningar som passar dina behov och budget. Med vårt team av experter och högkvalitativa produkter kan vi hjälpa dig att spara pengar och minska din miljöpåverkan. Utforska vår hemsida för att hitta den bästa lösningen för dig.

ENERGI

”Maximera din energipotential med KronoCon Energi”

 

Vi erbjuder hållbara och effektiva energilösningar som passar dina behov och budget. Med vårt team av experter och högkvalitativa produkter kan vi hjälpa dig spara pengar och minska din miljöpåverkan. Utforska vår hemsida för att hitta den bästa lösningen för dig.

ENERGI

”Maximera din energipotential med KronoCon Energi”

— Varmt välkommen till KronoCon Energi

Varmt välkommen till KronoCon Energi

Om du är intresserad av att göra din bostad mer energieffektiv och miljövänlig så är du på rätt plats. Vi har ett brett utbud av produkter och tjänster som kan hjälpa dig att minska din energiförbrukning och spara pengar på lång sikt.

Våra värmepumpar och solceller erbjuder miljövänliga uppvärmnings- och elproduktionsalternativ. Dessutom har vi laddstolpar för elbilar, batterier för energilagring och smarta hemstyrningar för att optimera din energiförbrukning.

Våra energirådgivare kan hjälpa dig att hitta de bästa energibesparande åtgärderna för ditt hem och din budget. Kontakta oss idag för mer information om hur vi kan hjälpa dig att göra din bostad mer energieffektiv och miljövänlig!

Kontakta oss idag för att få mer information om hur vi kan hjälpa dig att göra din bostad mer energieffektiv och miljövänlig!

VÄRMEPUMPAR

SOLCELLER

HEMSTYRNINGAR

ENERGIRÅDGIVNING

ENERGIBESPARNING

Värmepumpar

Vi installerar de flesta typer av värmepumpslösningar till både villor och större fastigheter, såsom bergvärme, jordvärme, luft-vatten och frånluft. Vi arbetar även med värmeåtervinningssystem med hjälp av värmepump, exempelvis värmeåtervinning från avloppsvatten och ventilation.

Sedan flera år tillbaka arbetar vi med NIBE när det kommer till värmepumpar, ett samarbete vi är mycket nöjda med. För värmeåtervinning från avloppsvatten samarbetar vi även med Ecoclime.

Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta den bästa värmepumpslösningen för ditt hem eller fastighet.

Luft/vattenvärmepump

Luft-vattenvärmepumpen är en av de vanligaste typerna av värmepumpar som används för att värma upp både hus och vatten.

Den här typen av rmepump utnyttjar energin som finns i utomhusluften och omvandlar den till värmeenergi som kan användas för att värma upp huset och det varma vattnet. Genom att dra nytta av värmen i luften kan man uppnå en effektiv och kostnadseffektiv uppvärmning av byggnader och därigenom minska energiförbrukningen och även koldioxidutsläppen.

Genom att använda en luft-vattenvärmepump kan man alltså dra nytta av naturens egna resurser och samtidigt minska miljöpåverkan.

Pelletsvärmepump

Pelletsvärmepumpen kombinerar funktionerna hos en luft-vattenvärmepump och en pelletskamin för att generera värme och varmvatten.

Med hjälp av pellets, som är tillverkade av komprimerat träavfall, kan denna typ av värmepump producera värme ett miljövänligt sätt.

Genom att använda både pellets och utomhusluft som energikällor kan pelletsvärmepumpen erbjuda en flexibel och hållbar uppvärmningslösning året runt.

Bergvärmepump

Bergvärmepumpen är en annan typ av värmepump som gör det jligt att utnyttja energin som finns lagrad i marken för att värma upp huset och vattnet.

Genom att använda en borrhålsslinga kan bergvärmepumpen hämta värme från berggrunden och överföra den till ett vattenburet rmesystem. Den här typen av värmepump erbjuder en stabil och pålitlig värmekälla, eftersom temperaturen i marken är relativt konstant och inte verkas av klimatet.

Bergvärmepumpen är också miljövänlig eftersom den inte släpper ut gra skadliga utsläpp eller föroreningar.

Jordvärmepump

Jordvärmepumpen utnyttjar energin som lagras i marken genom att använda en jordkollektor eller slangar som är nedgrävda i marken.

Genom att cirkulera kylvätska i dessa underjordiska slangar kan jordvärmepumpen hämta värme från marken och överföra den till ett vattenburet värmesystem.

Den här typen av rmepump erbjuder en stabil och pålitlig värmekälla och är också miljövänlig eftersom den inte släpper ut några skadliga utsläpp.

Visste du att:

Biomassa är tillgänglig året runt, vilket ger dig säkerhet och tillförlitlighet i energiförsörjningen.

Bioenergi

Allt fler vill idag göra sina fastigheter självförsörjande på energi, och intresset för bioenergi har ökat markant. Bioenergi är en beprövad lösning, och dagens system skiljer sig betydligt från den traditionella vedpannan.

Idag använder vi moderna och digitala system som reglerar förbränningen genom att styra primär och sekundär luft med hjälp av en lambdasondgivare. Detta gör pannorna otroligt energieffektiva och pålitliga, oavsett om man eldar med ved, pellets, flis eller spannmål.

En rekommenderad alternativ för att producera värme och varmvatten är en pelletsvärmepump som använder träpellets som bränsle. Denna typ av värmepump är både energieffektiv, miljövänlig och utnyttjar förnybara energikällor genom återvinning av träavfall.

Några exempel på varför bioenergi är bra:

1. Biobränslen kan produceras från en mängd olika organiska material, inklusive jordbruks- och skogsavfall, vilket gör det till en mångsidig energikälla.

2. Produktionen av bioenergi kan ge ekonomiska fördelar genom att skapa arbetstillfällen och stimulera den lokala ekonomin.

3. Biomassa är en förnybar energikälla, vilket innebär att den kan kontinuerligt förnyas genom hållbart skogsbruk och jordbruk.

4. Bioenergi kan bidra till att minska utsläppen av växthusgaser och därmed motverka klimatförändringar. Vid förbränning av biomassa frigörs koldioxid, men eftersom växter tar upp koldioxid från atmosfären under sin tillväxtfas, blir det nettoresultatet av dess förbränning noll eller till och med negativt.

5. Bioenergi kan vara en del av lösningen för att minska beroendet av fossila bränslen och därmed minska sårbarheten för geopolitiska och ekonomiska störningar som kan påverka energiförsörjningen.

6. Teknologier för produktion av bioenergi blir alltmer effektiva och rena, vilket minskar miljöpåverkan och föroreningar.

7. Biomassa kan också användas för att producera andra värdefulla produkter som bio-plast, kemikalier och gödningsmedel, vilket gör det till en hållbar och hållbar resursanvändning.

Sammanfattningsvis möjliggör bioenergi tillgång till en säker, tillförlitlig och förnybar energikälla samtidigt som den minskar beroendet av fossila bränslen och bidrar till att minska klimatförändringar.

Vi hjälper dig hitta rätt värmepumpslösning som passar just dina behov

Varje värmepumpstyp har sina unika egenskaper och fördelar, och valet beror ofta på fastighetens behov, geografiska förutsättningar och budget. Det är alltid bäst att rådfråga experter för att hitta den mest lämpliga värmepumpen för ens specifika situation.

KONTAKTA OSS

Vi hjälper dig hitta rätt!

Varje värmepumpstyp har sina unika egenskaper och fördelar, och valet beror ofta på fastighetens behov, geografiska förutsättningar och budget.

 

Det är alltid bäst att rådfråga experter för att hitta den mest lämpliga värmepumpen för ens specifika situation.

KONTAKTA OSS

SOLCELLER

Solceller är kanske det som snabbast och enklast ger dig en synbar besparing på elräkningen, och i vissa fall även en direkt inkomst. Oavsett om du är privat- eller företagskund finns vi tillgängliga för att hjälpa dig.

Vi samarbetar nära med NIBE när det gäller solceller, växelriktare och monteringssystem. Våra solceller består av monokristallina kiselcellspaneler med PERC halvcellsteknik och en effekt på 400w.

— Inga projekt är för stora eller för små för oss

Vi specialiserar oss att installera och driftsätta kompletta solcellsanläggningar.              Du kan känna dig trygg med oss, vi arbetar effektivt för att ge dig den bästa möjliga anläggningen enligt dina behov och önskemål.

Vi tar det ett steg längre genom att inte bara installera anläggningar, utan också visualisera och simulera dem. sätt kan vi säkerställa att du får en optimerad och effektiv anläggning.

— Grönt teknik avdrag

Grön teknik avdrag är en ekonomisk förmån som möjliggör skatteavdrag för installation och underhåll av miljövänlig teknik. Detta främjar hållbarhet och bidrar till minskade utsläpp av skadliga ämnen. Exempel på teknik som kvalificerar är solpaneler, värmepumpar och laddningsstationer för elbilar.

Batterilagring
Laddstolpar & laddboxar
Grön teknik avdrag

Batterilagring i kombination med solceller är en teknik som ständigt förbättras. Kontakta oss så att vi kan berätta mer om våra innovativa och modulära batterier.

Vi arbetar med EFUEL när det gäller billaddare. Genom att kombinera solceller med smarta laddbox och smarta värmepump får du ett oslagbart system för energieffektivisering.

• 20 % för installation av solceller
• 50 % för installation av lagring av egenproducerad elenergi
• 50 % för installation av laddningspunkter till elfordon

EFUEL Easee Charge Lite

EFUEL Easee Charge Lite, effekt 1,4–11 kW

EFUEL - DEFA Power Facility, 22kW laddstation

Laddstolpe Easee Base - Dubbel

SOLCELLER

Solceller är kanske det som snabbast och enklast ger dig en synbar besparing på elräkningen, och i vissa fall även en direkt inkomst. Oavsett om du är privat- eller företagskund finns vi tillgängliga för att hjälpa dig.

Vi samarbetar nära med Nibe när det gäller solceller, växelriktare och monteringssystem. Våra solceller består av monokristallina kiselcellspaneler med PERC halvcellsteknik och en effekt på 400w.

— Inga projekt är för stora eller för små för oss!

Vi specialiserar oss att installera och driftsätta kompletta solcellsanläggningar. Du kan känna dig trygg med oss, vi arbetar effektivt för att ge dig den bästa möjliga anläggningen enligt dina behov och önskemål.

Vi tar det ett steg längre genom att inte bara installera anläggningar, utan också visualisera och simulera dem. sätt kan vi säkerställa att du får en optimerad och effektiv anläggning.

Tveka inte att kontakta oss redan idag för att komma igång med din solcellsanläggning. Vi är redo att ge dig en offert anpassad efter dina behov och önskemål.

Glöm inte att vi även kan hjälpa dig med kombinationen av solceller och andra produkter för att ge dig bästa möjliga effekt.

Batterilagring

Batterilagring i kombination med solceller är en teknik som ständigt utvecklas, och vi håller oss uppdaterade om de senaste framstegen inom energilagring och svenska kraftnät.

Kontakta oss så berättar vi mer om våra erbjudanden.

EFUEL / Laddstolpar & laddboxar

Vi arbetar med EFUEL när det gäller billaddare. Genom att kombinera solceller med smarta laddbox och smarta värmepump får du ett oslagbart system för energieffektivisering.

Kontakta oss så berättar vi mer om våra erbjudanden.

Smart hemstyrning

Över de senaste åren har efterfrågan på smarta och interaktiva hem ökat explosionsartat. Många tillverkare har introducerat innovativa lösningar för fjärrstyrning, övervakning, belysningsanpassning och hemautomatisering.
Du kan känna dig trygg med att vi på KronoCon har den expertis som krävs för att hitta den bästa lösningen för just dig och dina behov.

Idag kan du enkelt ändra belysningens färgtemperatur i vardagsrummet direkt från din telefon och justera värmen på samma sätt. Mobilappar och webbläsare fungerar som smidiga fjärrkontroller som ger dig full kontroll över ditt hem. Våra värmesystem kan dessutom integreras i smarta system, vilket låter dig övervaka energiförbrukningen och styra den baserat på de mest förmånliga energipriserna.

Smarta hemstyrningar

Över de senaste åren har efterfrågan på smarta och interaktiva hem ökat explosionsartat.

Många tillverkare har introducerat innovativa lösningar för fjärrstyrning, övervakning, belysningsanpassning och hemautomatisering.
Du kan känna dig trygg med att vi på KronoCon har den expertis som krävs för att hitta den bästa lösningen för just dig och dina behov.

Idag kan du enkelt ändra belysningens färgtemperatur i vardagsrummet direkt från din telefon och justera värmen på samma sätt. Mobilappar och webbläsare fungerar som smidiga fjärrkontroller som ger dig full kontroll över ditt hem. Våra värmesystem kan dessutom integreras i smarta system, vilket låter dig övervaka energiförbrukningen och styra den baserat på de mest förmånliga energipriserna.

1. Smarta ljussystem

Med hjälp av moderna smarta ljussystem kan du enkelt ändra belysningens färgtemperatur och ljusstyrka i ditt hem direkt från din telefon eller webbläsare. Det ger dig möjlighet att skapa olika stämningar och anpassa belysningen efter dina behov och preferenser.

2. Fjärrstyrning av värme

Med innovativa lösningar kan du fjärrstyra och övervaka värmen i ditt hem från din smartphone eller webbläsare. Det ger dig möjlighet att justera temperaturen och spara energi baserat de mest förmånliga energipriserna.

3. Energimätning

Genom att använda energimätare kan du insikt i din energiförbrukning och förslag hur du kan optimera den för att minska kostnaderna. Det ger dig möjlighet att se hur mycket energi olika apparater förbrukar och ta kontroll över din energianvändning.

4. Övervakning av säkerhet

Med hjälp av smarta säkerhetslösningar kan du övervaka ditt hem från distans.  Du kan ansluta övervakningskameror till systemet och få tillgång till dem via mobilappen eller webbläsaren för att skapa en känsla av trygghet och ha full kontroll.

5. Smarta Rörelsesensorer

Med hjälp av relsesensorer kan du automatisera olika funktioner i ditt hem baserat rörelse. Vi kan koppla sensor till belysnings- eller ventilationssystemet för att aktivera eller stänga av dem automatiskt när det upptäcks rörelse i rummet.

6. Smarta låssystem

Genom att använda smarta ssystem kan du enkelt styra och övervaka dina dörrar från distans. Du kan låsa och låsa upp rrar genom mobilappen eller webbläsaren och notifikationer om dörraktivitet för extra trygghet och kerhet.

— Boka Energikonsultation med våra tekniker

Vi erbjuder energikonsultationer för endast 3500 kr, där våra tekniker kommer att genomföra en grundlig genomgång av ditt hem eller fastighet. Vi kommer att analysera ditt uppvärmningssystem, belysning, ventilation, isolering och användarbeteenden för att identifiera områden där energiförbrukningen kan optimeras.

Efter att ha utvärderat ditt energibehov kommer vi att presentera olika förslag på åtgärder för att förbättra energieffektiviteten.
Vi kan bland annat rekommendera installation av en värmepump, uppgradering till energisnåla LED-lampor och förbättrad isolering. Vi kommer även att ge en kostnadsestimering för dessa åtgärder, så att du kan fatta välgrundade beslut baserat på din budget och klimatmål.

Genom att boka vår energikonsultation får du tillgång till våra experters kunskap och erfarenhet inom energi-effektivisering.
Vi strävar efter att erbjuda skräddarsydda lösningar för att hjälpa dig att minska driftkostnaderna och minska din klimatpåverkan.

Boka en energikonsultation med oss idag och ta de första stegen mot ett mer hållbart och energieffektivt hem eller fastighet. Tillsammans kan vi göra skillnad för vår planet och spara pengar på vägen.

KONTAKTA OSS

KronoCon AB
Smedjegatan 20A
352 46 Växjö

in**@kr******.se
Tel: 0470 – 556 100

Energibesparande byggåtgärder

Många hus som byggdes mellan 40- och 90-talet lider av brister när det kommer till isolering, fönster, dörrar och otätheter, om vi jämför med dagens standard. Det innebär att det finns stora möjligheter att spara energi och minska driftkostnaderna genom att implementera olika byggnadstekniska åtgärder.

Genom vår energirådgivning kan vi hjälpa till att identifiera vilka åtgärder som behövs för att du ska kunna spara energi och självklart kommer vi att presentera ett kostnadsförslag för dessa åtgärder.

Kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa dig att genomföra byggåtgärder för att minska energiförlusterna i ditt hus.
Vår erfarna byggavdelning på KronoCon står redo att hjälpa dig.

Energibesparande byggåtgärder

Många hus som byggdes mellan 40- och 90-talet lider av brister när det kommer till isolering, fönster, dörrar och otätheter, om vi jämför med dagens standard. Det innebär att det finns stora möjligheter att spara energi och minska driftkostnaderna genom att implementera olika byggnadstekniska åtgärder.

Genom vår energirådgivning kan vi hjälpa till att identifiera vilka åtgärder som behövs för att du ska kunna spara energi och självklart kommer vi att presentera ett kostnadsförslag för dessa åtgärder.

Kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa dig att genomföra byggåtgärder för att minska energiförlusterna i ditt hus.
Vår erfarna byggavdelning på KronoCon står redo att hjälpa dig.