Projekt

Projekt nybyggnation villor i Lagemåla

Start 5 Projekt 5Projekt nybyggnation villor i Lagemåla
Projektbeskrivning

Vår vision var att bygga 2st lösvirkesvillor med stora ytor för den stora familjen

Vår vision var att bygga 2st lösvirkesvillor med stora ytor för den stora familjen. Tomterna vi hittade var på ca 2500m2 st. Starten var som vanligt; mycket kontakt med kommun, Trafikverket, Eon, Wexnet mm.

Vi började med att gräva ur tomterna och förbereda  avlopp, vatten, bergvärme, dagvatten. Efter detta fylldes och terraserades ytorna, gjutning av hus samt altan. Stommen byggdes på plats och restes, prefab-takstolar monterades och svall och papp monterades. Husen byggdes med 45×195 samt 45×45 installationsregel.

Panel och ribb på utsidan och osb/gips på insida. Altantak kläddes med bandklädd plåt, huset med betongpannor. Golvvärme lades i gjutning även på altan för ev inbyggnad. Vi byggde även en carport med teknikrum. Där placerade vi all teknik (bergvärmepump, vattenfilter mm) för att slippa ha detta i huset.

Efter att huset var tätt så började vi på med insidan. 2st fullkaklade badrum med golvvärme. Ett stort marbodalkök installerades med vitvaror från Siemens. Alla väggar spacklades och målades. 1-stavs ekparkett i samtliga rum. Elcentral monterades samt styrning från plejd. I samma skede började målarna att måla ute. Samtliga underslag och veranda målades.

När allt var avklarat färdigställdes tomten. Uppgrusning av infart/carport, plattor runt hus, matjord samt gräs såddes.
Dessa två hus är byggda med väldigt hög standard och yrkesskicklighet.