Projekt

Lösvirkesvillor i Lagemåla

Start 5 Projekt 5Lösvirkesvillor i Lagemåla
Projektbeskrivning

Vår vision var att skapa två fantastiska lösvirkesvillor med generösa utrymmen för en stor familj.

Vår vision var att bygga två lösvirkesvillor med generösa ytor för en stor familj. Vi fann tomter cirka 2500 m2 storlek och började som vanligt med att ha mycket kontakt med kommunen, Trafikverket, Eon, Wexnet och andra aktörer.

Vi inledde med att gräva ur tomterna och förbereda för avlopp, vatten, bergvärme och dagvatten. Efter detta utfördes fyllning och terrassering av ytorna samt gjutning av hus och altan. Stommen byggdes på plats och restes, prefab-takstolar monterades tillsammans med svall och papp. Vi använde 45×195 och 45×45 installationsreglar när vi byggde husen.

På utsidan klädde vi dem med panel och ribb, medan vi använde osb/gips på insidan. Altantaket fick en klädsel av bandklädd plåt och själva huset täcktes med betongpannor. Vi la även golvvärme i gjutningen, inklusive på altanen för eventuell inbyggnad. Dessutom byggde vi en carport med ett teknikrum, där vi placerade all teknik såsom bergvärmepump och vattenfilter för att slippa ha det i själva huset.

När huset väl var tätt började vi arbetet på insidan. Vi byggde två badrum med golvvärme och kakel i hela rummen. Ett stort kök från Marbodal med Siemens vitvaror installerades. Alla väggar spacklades och målades, och vi använde 1-stavs ekparkett i samtliga rum. Elcentralen monterades och styrningen sköttes via Plejd-systemet.

När allt var klart färdigställde vi tomten. Infarten och carporten fick en beläggning av grus, och vi la plattor runt huset samt sådde gräs efter att jorden var på plats.