Artikel  2024/01/04

Installera solceller?

Tänk om du skulle kunna göra något bra för miljön, samtidigt som du sparar pengar. Det är möjligt! Med solceller får du en tillgänglig lösning för alla som är intresserade av hållbar energi. På KronoCon är vårt mål att förenkla övergången till solenergi så mycket som möjligt. Låt oss ta en närmare titt på hur solceller fungerar och hur du kan dra nytta av dem.

Tänk om du skulle kunna göra något bra för miljön, samtidigt som du sparar pengar. Det är möjligt! Med solceller får du en tillgänglig lösning för alla som är intresserade av hållbar energi. På KronoCon är vårt mål att förenkla övergången till solenergi så mycket som möjligt. Låt oss ta en närmare titt på hur solceller fungerar och hur du kan dra nytta av dem.

Vi på KronoCon kan guida dig genom hela processen. Kontakta oss redan idag för en kostnadsfri konsultation.

J

Byggprojekt

J

Installation

J

Mark

J

Arkitektur

Varför bör jag installera solpaneler?

Genom att installera solceller på ditt hustak kan du bli en mikroproducent av grön el från den obegränsade energikällan – solen. Solljuset är rikligt och tillgängligt för alla som önskar dra nytta av dess potential.

Varje stråle av solsken som når dina solpaneler omvandlas till elektricitet som kan användas omedelbart i din villa eller byggnad. Överskottsel som inte används direkt matas tillbaka till elnätet och bidrar till ditt närområdes energiförsörjning. Oavsett om du använder vedeldning, direktverkande el eller fjärrvärme som huvudsaklig uppvärmningskälla, kan solpaneler ge en märkbar ökning av energitillförseln.

Solpaneler består av tunna halvledarmaterial, vanligtvis av kisel, som fångar solenergi och omvandlar den till elektricitet. När solen lyser på solcellen skapas en elektrisk spänning mellan dess framsida och baksida. Genom att koppla en elkabel mellan dessa sidor skapas elektrisk ström – elektricitet direkt från solen!

Högkvalitativa solpaneler från NIBE

Vi erbjuder solceller från NIBE, en ledande aktör inom branschen känd för högkvalitativa produkter. Dessa solceller är tillverkade av kiselcellspaneler med imponerande 400 watts effekt, vilket garanterar pålitlig prestanda.

Oavsett om du är privatperson och vill göra din fastighet mer miljövänlig eller ett företag som strävar efter att sänka energikostnaderna, så finns vi här för att stödja dig genom hela processen. Ett solelsystem är lätt att sköta och kräver minimalt underhåll. Solcellerna behöver inte rengöras då regn och vind tar hand om det åt dig.

NIBEs solceller är konstruerade för hållbarhet och vi garanterar minst 80% effektivitet även efter 25 år. När du köper solceller från oss får du tre års garanti på hela solcellpaketet, två års materialgaranti på växelriktaren samt sju års garanti på solcellspanelerna.

Installera Solceller -

en investering som lönar sig

Om du redan har bestämt dig för att installera solceller gör du ett utmärkt val! Vi är här för att hjälpa dig med alla nästa steg. Vi förstår att du vill ha ditt nya energisystem på plats så snabbt som möjligt, och därför har vi korta leveranstider. Vi tar hand om både installationen och leveransen av solceller i Växjö snabbt och effektivt, så att du inte behöver vänta länge på ditt nya solenergisystem!

Hur fungerar solceller?

Solceller omvandlar solljus till elektricitet genom att använda halvledarmaterial, oftast kisel, för att generera en elektrisk ström när solens strålar träffar dem. Detta skapar en ren och förnybar energikälla.

Hur underhåller man solceller?

Solceller är vanligtvis underhållsfria och behöver sällan rengöras eftersom regnet tar bort smuts och damm. Det är även sällan nödvändigt att byta ut eller justera solcellerna regelbundet.

Molnigt eller regnigt väder?

Solceller genererar mest el när de utsätts för direkt solljus, men de kan fortfarande producera el även när det är molnigt eller regnigt. De är konstruerade för att omvandla både direkt solljus och diffust ljus till elektricitet

”Maximera din energipotential med KronoCon Energi”

Kom ihåg att du även kan besöka vår KronoCon Energi för att få ytterligare information om hur du kan energieffektivisera ditt hem och spara både energi och pengar. Klicka på knappen nedan för att gå till vår hemsida och ta reda på mer om våra energitjänster och hur de kan gynna dig.

Hur mycket energi kan solpaneler generera?

Generellt sett kan solpaneler generera tillräckligt med energi för att driva hushållsapparater, inklusive kylskåp, tvättmaskiner, belysning och uppvärmningssystem.

Kan jag lagra överskott av genererad energi?

Batterier för energilagring är valfria, men de kan vara användbara för att lagra överskottsenergi som genereras under soliga dagar för användning under molniga dagar eller på nätterna.

 

Finns det skatterabatter för grön energ?

Ja, det finns skatterabatter och subventioner tillgängliga för installation av miljövänlig teknik som solpaneler och värmepumpar och batterilagring för att främja användningen av förnybar energi.