Artikel  2024/01/04

Grön Teknik  Avdrag

Genom att investera i miljövänliga teknologier som solpaneler, värmepumpar och energieffektiva apparater kan du dra nytta av generösa skatteavdrag som gör det ännu mer ekonomiskt fördelaktigt att välja gröna alternativ.

Oavsett om du bygger ett nytt hus, renoverar ditt befintliga hem eller planerar ett större byggprojekt, kan grön teknikavdrag vara till stor fördel för både din plånbok och vår planets framtid. Dessutom kan du också dra nytta av andra fördelar såsom minskade energikostnader och ökad komfort i ditt hem.

Så varför säga nej till ett grönare och mer hållbart val när det finns så många fördelar att ta del av? Ta steget mot en mer miljövänlig framtid genom att utnyttja grön teknikavdrag och gör en insats för både din ekonomi och vår planet!

Vi på KronoCon kan guida dig genom hela processen. Kontakta oss redan idag för en kostnadsfri konsultation.

J

Byggprojekt

J

Installation

J

Mark

J

Arkitektur

Vad är Grön Teknik Avdrag?

Vad är grön teknik avdrag?

Grön teknikavdrag är en skatteåtgärd som införts för att uppmuntra användningen av miljövänlig teknik och hållbara energilösningar. Syftet är att göra dessa teknologier mer tillgängliga och ekonomiskt fördelaktiga för privatpersoner och företag. Avdraget är ofta utformat för att minska kostnaderna för installation av teknik som främjar energieffektivitet och hållbarhet.

Från och med november 2020 får du som privatperson avdrag direkt på fakturan och gäller för installationen av solceller, lagring av egenproducerad elenergi och laddningspunkter till elfordon.

Du får:
• 20 % för installation av solceller
• 50 % för installation av lagring av egenproducerad elenergi
• 50 % för installation av laddningspunkter till elfordon
• maxgräns på 50 000 kr/person och år

Hur fungerar Grön Teknik Avdrag?

Hur fungerar Grön Teknik Avdrag?

Om du planerar att bygga till eller installera grön energi i ditt byggprojekt kan du få ta del av grön teknik avdrag för att minska dina kostnader. Här berättar vi hur de olika aspekterna av det kan påverka ditt bygge:

Ekonomiska fördelar

Genom att utnyttja grön teknikavdraget kan du minska de totala kostnaderna för att installera miljövänlig teknik. Detta innebär att du kan få en bättre avkastning på din investering och spara pengar på lång sikt.

Energi- och kostnadsbesparingar

Genom att inkludera grön teknik i ditt projekt kan du minska dina framtida energikostnader och därmed öka fastighetens värde. Solceller, energilagringssystem och energieffektiva apparater är exempel på teknologier som kan sänka din energiförbrukning och spara pengar.